مدیریت استانی اردبیل

  • خانه 
  • تماس  
  • ورود 

خبرنگاري

17 مرداد 1392 توسط مدیریت استانی اردبیل


به بهانه‌ی هفدهم مردادماه، «روز مبارك خبرنگار»
بسم الله الرحمن الرحیم
«خبرنگار كيست و خبرنگاری چيست؟»
كلمه‌ای است مركب كه مركب تندرو و قاره‌پیمای تاریخ بشر بوده و هست. از آن هنگامه‌ای كه «ابوالبشر» را بر ممنوعیت از خوردن «درخت ممنوعه» خبر داد و نمرودیان را نیز از در هم نوردیده ‌شدن بت‌هايشان توسط «ابراهیم» خلیل‌الرحمن آگه ساخت، بر تارك گیتی درخشش داشته و دارد. اسم مباركش را منظور نیست، بل رسم مقدسش را كه آگاهی بخشیدن است مقصود همی باشد و عنوان پر خیر و بركتش هم همان كلمه‌ی مركبی است كه عبارت است از «خبر» و «نگار».
آری، هفدهم مردادماه هر سال روز خبرنگار و سالروز شهادت شهيد محمود صارمی رضوان‌الله‌تعالی‌عليه است كه خبرسازان را شاهد بود و هست و نگارش اخبارشان را مأمور بود و نیست، اين روز مهم، مبارك و تاريخی، بهانه‌ای را برای این قلم به وجود آورد تا نكاتی چند را تقدیم بدارد:
الف، خبرنگار، یعنی همان عزیزی كه در طول هزاره‌ها چندگانه‌ی حیات نوع بشر، نقشی كلیدی آفریده و رسالتی تاریخی را عهده‌دار بوده است.
ب، از «اولین سفيران جهان هستی» كه امنای وحی هستند و از لاهوت آمدند تا پیامبران اولوالعزم حضرت حق جلت‌عظمته كه از ناسوت مأمور شدند جملگی به نوعی خبرنگار بوده‌اند، و پیش از آنان خداوند «لم‌یلد و لم‌یولد» خبرنگاری است كه خود خالق خبر است و اعزام‌كننده‌ی خبرنگاران بی‌شماری می‌باشد كه مستندترین دفتر یادداشت خبریش قرآن كریم است و مطمئن‌ترین خبرنگار اعزامیش حضرت محمد‌بن‌عبدا… صلی‌ا…علیه‌وآله‌وسلم است.
ج، بنابراین، آنان كه خبرنگار را با چشم ربانی به تماشا می‌نشينند، «عبدالله» را زائر می‌شوند كه فرموده است، «واشهد ان محمدا عبده و رسوله»، كه پيامبر خاتم صلی‌الله عليه و آله و سلم اول بنده‌ی اوست و آنگاه فرستاده و يا خبرنگار حضرتش می‌باشد، و اگر با عینك شیطانی بدو زل بزنند او را «ابلیسی» می‌بينند كه با توجه به استعداد منفی و فوق‌العاده‌اش یكی از بزرگترین فتنه‌انگيزان تاریخ نوع بشر است كه تفنگش قلم و فشنگش وسوسه است و تيراندازانش از جن و انس هستند كه زبده‌ترینشان را خناسان افسونگر دل‌های مردمان نام نهاده‌اند كه هر قلمی از فهرست كردن جنايت‌های بی‌شمارش ناتوان و هر كاغذ از محاسبه‌ی خيانت‌های بی حسابش عاجز و شرمنده است.
د، ذكر مختصر آنچه كه مورد توجه قرار گرفت، در این مقال نشاید و ارائه‌ی مصادیق مستند تاریخی آن‌ها نیز در این مجال ناید. آن به كه به وصف حال پرداخته شود و با بضاعتی مزجات، سخنی را در باب خبرنگار و رسالت او در این الفاظ گنجانده شود كه طریق صواب اين است ولی مشروط به آن كه با نیت ثواب انجام پذيرد. با عنایت به ضیق وقت و سرعت زمان، بهتر آن است كه حوصله‌ی خوانندگان را به سر نياورد و حلاوت نثری سلیس و فشرده را با نوشتاری غامض و دراز تلخ‌ نكرد كه به بصیرت نزديك‌تر است و به عقل نیز.
ه، «خبرنگار»، فقط یك واژه نیست بلكه يك راه است و شخصیت واقعی او حقوقی است نه حقیقی و «خبرنگاری»، تنها یك شغل شريف و يا سخيف نیست، بلكه شخصیتی است جریان‌ساز كه دارای قدمتی به بلندی عمر آدمی و خاصيتی به بلندای اعلی‌عليين و يا به پستی اسفل سافلين می‌باشد كه دوران‌های متمادی تلخ و شيرين و زشت و زيبای زندگانی نوع بشر را نگارش كرده و به ودیعه گذاشته است.
و، «خبرنگار»، به معنی درست كلمه، عنصری است كه زبانش می‌تواند شمشیری باشد كه قداره‌بندان روزگاران و قدرتمندان دوران‌ها را عاصی بگرداند و كجی‌ها و كاستی‌هایشان را بر ملا سازد و ای بسا كه بسياری از آنان را به صراط مستقيم هم رهنمون باشد و بالعكس و ايضاً قلمش می‌شود كه تبری ستبر و قدر باشد كه ناپاكی‌های گذشته‌ی ساكنين زمين را از حال و هوا، قول و فعل و گفتار و كردار آدم‌های حال و آينده، قطع كند و كجی‌ها و كاستی‌های هر عصر و هر نسلی را بعد از خودش، به راستی و صافی مبدل كرده و صيقلی نمايد.
ز، «مرّكب» سبز و سياه و آبی مركبی كه بر سه انگشت هر یك از دستان «خبرنگاران» سوار بوده و هست، آنچنان مهم، سرنوشت‌ساز و تأثیرگذار بوده است كه تاريخ را داستان‌گونه پرداخته و وقايع آن را به ما و آيندگان منعكس كرده و مورد عنايت خاص صاحب قلم است كه خداوند سبحان به آن سوگند ياد كرده و یكی از یكصدوچهارده سوره‌ی قرآن مجيدش را به آن اختصاص داده است.
ح، «خبرنگار»، همو است كه تاریخ را به رشته‌ی تحریر درآورده و به اوراق سپرده است و همو است كه انواع قصه‌های قبلی‌ها را به ودیعه‌ی كتابخانه‌ها نهاده‌اند و تشنگان سرگذشت پیشینیان را سیراب گردانیده است.
ط، در یك كلمه «خبرنگار» نبض طپنده‌ی تاریخ و روح پرسشگر جوامع بشری بوده و هست، و بشريت فعلی به هر چيز و هر كس كه در حال و گذشته كه استناد كند، مطمئناً اثاری است كه توسط يك خبرنگار، روزنامه‌نگار، گزارشگر، مستندساز، عكاس، فيلم‌بردار، فيلم‌نامه‌نويس، كارگردان، مصاحبه‌گر و . و . . .، به يادگار گذاشته شده است و در طول تاريخ كسی را پيدا نخواهيد كرد كه بتواند چنين حقيقت آشكاری را پنهان كند كه نشايد.

ی، جمله‌ی انبیاء صلوات‌الله عليهم اجمعين كه نوع بشر مرهون آنان است، در واقع پیامبران و خبرنگاران الهی هم بوده‌اند. تمام مصلحان جهان كه بشریت در طول تاریخ مدیون آنان بوده و هست، خبرنگارانند، و همچنين هستند سلاطين ستمكار و طواغيت جنايتكار. بلی، شیرین‌ترین تاریخ‌ساز مكتب ما «حسین(ع)» است و بهترین خبرنگار دین ما «زینب(س)» است و مستندترین دفتر مكتوب اسلام ما «عاشورا» است.
.

 

 نظر دهید »

شهرالله الاكبر در بيان رهبر معظم انقلاب اسلامي

01 مرداد 1391 توسط مدیریت استانی اردبیل

ماه مبارك رمضان كه در تقويم اسلامي ماه نهم از ماه هاي قمري ونيز تنها ماهي است كه در قرآن كريم از آن نام برده شده است ،تاكنون به خاطر ويژگي هاي ممتاز ،همواره مورد تقديس وتكريم عموم مسلمانان بوده وتا هميشه هستي نيز شكوه وعظمت آن كه مستقيما استناد به حضرت محبوب(جل وعلا) دارد،محفوظ وهمگام با تكامل بهتري در تزايد خواهد بود .درك لحظه لحظه هاي نوراني اين ماه عزيز -كه براستي خبر از گشايش درهاي بهشت به روي آدميان دارد- توفيق بزرگي است كه هركس را نصيب شود ،خودرا در شاهراه سعادت ونيكبختي خواهد يافت ودر زلال چشمه انوار الهي دل وجان خواهد شست.رمضان ماه تزكيه وخود سازي وماه پرواز با بالهاي قنوت از تنگناي زمين تا فراخناي ملكوت است . روزه ماه مبارك رمضان فضيلت وامتياز مسلمانان با ساير پيروان اديان الهي است واز آنجا كه بر امتهاي ديگر پيامبران واجب نبوده است نشانگر همطراز شدن مسلمانان از اين بعد با پيامبران الهي ،به استثناي رسول مكرم اسلام(ص) است.

دراين خصوص شايد كسي بپرسد :پس اين كه در كتب آسماني تورات وانجيل ،آياتي در خصوص روزه داري آمده است چيست؟

درپاسخ بايد گفت دست تحريف از يك سو و دوران فترت و فاصله زيادي كه نزول عهدين با هم داشته اند ونگارش وتدوين آنها از سوي ديگر ،مبين اين نكته است كه پيروان حضرت موسي وحضرت عيسي(ع) پس از آن بزرگواران به تأسي از آنان ،ايامي معدود از سال را روزه مي گرفته وبعضا اكنون نيز مي گيرند.

خلاصه اينكه روزه خاص روزه اي است كه وقت افطار آن «عند لقاءالله…» باشد. براستي اگر انسان در چنين ماه بزرگي به لقاءالله نرسد ،به كنه روزه نرسيده است .پيامبر اعظم«ص» در خصوص روزه ماه مبارك رمضان فرمود«روزه چهره شيطان را سياه مي كند»(بحارالانوار ،ج94،ص369) ،يقينا روزه اي كه به روسياهي شيطان مي انجامد روزه اي نيست كه در آن فقط از خوردن وآشاميدن پرهيز شود.

 نظر دهید »

نامه اي به روح الله

17 خرداد 1391 توسط مدیریت استانی اردبیل


السلام عليك يا روح خدا
نوشته اي با عنوان نامه اي به روح الله را چگونه آغاز كنم تا در خور چنين بزرگ مرد حماسه ساز تاريخ باشد، قلم قاصر ازگفته هاست امّا قلب لبريز عشق. اي قلم ياري كن تا بنگارم آنچه در وجودم جاري است.
درودت باد و هزاران درود بر تو كه نداي حق را بار ديگر طنين انداز كردي و فرياد آزادي سرزمينم ايران را سر دادي،  فهميدن اين جمله كار سختي است(؟) «اگر هزاران بار قطعه قطعه شويم دست از مبارزه با ظالم بر نمي داريم» درس شهامتي كه فرو پاشي شرق وغرب را نويد داد و امروز آثار آن را به وضوح مي بينيم . نهضت ديني تو ياد آور نهضت انبياء و اولياء الهي است . چطور اينگونه ماندگار شده اي و قلب ملتت را به دست گرفتي كه با شنيدن صدايت و يا ديدار جمالت اشك شوق جاري مي ساختند و هنوز بعد از گذشت سالها حتي جواناني كه فرزندان دهه بعد انقلابند دوست دارند روز 14 خرداد را در كنار حرم مطهرت قرار گيرند تا آرمانهاي  والايت به كتب تاريخ سپرده نشود شايد بدين دليل است كه رنك خدايي به خود داري زيرا تنها رنگ خدايي است كه ماندگار خواهد بود .
اماما هنر كردي و يكي از هنرهايت اين بود كه موضوع ولايت فقيه را كه سالها در لابه لاي كتب فقهي مهجور افتاده بود را زنده كردي و وظيفه ملت ايران در پاسداري اين انقلاب بسي سنگين است . اگر امروز حرف سنگر و تير وتانك ونبرد نيست  و خرمشهر آزاد گشته وشلمچه وفكه وطلائيه آرام است به حرمت خون آلاله هايي است كه بر ولي فقيه خود لبيك گفتند و دست از جان شستند ، دنياي مادي را فداي دنياي باقي نمودند .
امروز ميادين بزرگي براي محك ما وجود دارد بايد نام ايران اسلامي را تناور كنيم واگر نهال كوچك ما ديروز جوي خون طلب مي كرد تا ريشه بگيرد امروز نيازمند پاسداري است كه جز به هوشياري برنيايد
اماما 23 سال پيش گفتي كه با دلي آرام و قلبي مطمئن وضميري پاك به جايگاه ابدي سفر مي كني ، اما عطر كلواژههاي كلامت هنوز در ذهن ما مي پيچد اماما تا لحظه اي زنده ايم كه افكار روح اللهي در جامعه جريان دارد پس دعايمان كن تا اين جريان در شريان ها جاويد باشد اماما روح مطهرت در حال ما دعاگو باشد تا نگذاريم اين انقلاب به دست نااهلان بيفتد.

 نظر دهید »
اردیبهشت 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

مدیریت استانی اردبیل

  • خانه
  • اخیر
  • آرشیوها
  • موضوعات
  • آخرین نظرات

جستجو

موضوعات

  • همه
  • بدون موضوع
  • حقوق بشر اسلامي

فیدهای XML

  • RSS 2.0: مطالب, نظرات
  • Atom: مطالب, نظرات
  • RDF: مطالب, نظرات
  • RSS 0.92: مطالب, نظرات
  • _sitemap: مطالب, نظرات
RSS چیست؟
  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس